حمایت از شرکتهای دانش بنیان| مشوق های بزرگ وزارت صمت برای سرمایه گذاران تاسیس و راه اندازی نیروگاه های کوچک مقیاس
معاون وزیر صمت با تاکید بر ضرورت تامین برق پایدار برای واحدهای صنعتی گفت: در راستای خودتامینی برق با اعطای مجوز به تاسیس و راه اندازی نیروگاه های کوچک CHP و GD به واحدهای صنعتی و سرمایه گذاران، مشوق هایی همچون فروش برق مازاد بر نیاز واحد صنعتی به دولت، فروش برق به واحدهای فولادی سایر استانها بدون پرداخت حق ترانزیت، اعطای زمین رایگان برای احداث نیروگاه های کوچک و نیز مجوز ورود تجهیزات و امکانات استوک برای راه اندازی این نیروگاه ها برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" معاون وزیر صمت و رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با حضور در صدا و سیمای مرکز گیلان در برنامه گفتگوی ویژه خبری ضمن گرامیداشت سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر و پاسداشت یاد و خاطره ۸ هزار شهید سرافراز استان گیلان به ارائه آماری از وضعیت شهرکها و نواحی صنعتی ایران پرداخت.
علی رسولیان با اشاره به وجود یکهزار و ۳۷ شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در سطح کشور گفت: از این میزان ۸۴۴ شهرک و ناحیه صنعتی در حال فعالیت و بهرهبرداری هستند که از این تعداد بیش از ۵۰۰ ناحیه و شهرک صنعتی در مناطق محروم و کم برخودار واقع شده اند.
وی افزود: ۴۹ هزار و ۲۰۰ واحد تولیدی و صنعتی هم اکنون در سطح این شهرکها و نواحی صنعتی واجد پروانه بهره برداری و در حال فعالیت هستند که سهم اشتغالزایی آنها ایجاد بیش از یک میلیون شغل مستقیم در سطح کشور است.
وی در ادامه با توجه به راه اندازی مجدد واحدهای راکد صنعتی و افزایش سهم تولید در واحدهایی که کمتر از ظرفیت واقعی خود در حال فعالیت هستند گفت: تاکنون ۱۲ هزار و ۶۷ واحد تولیدی در داخل و خارج از شهرکها شناسایی شده اند که در حال رکود بسر می برند.
وی کمک به احیای این واحدها را از مهم ترین اهداف و برنامه های عملیاتی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور عنوان کرد و افزود: با کمک ۶۰۰ مشاور که در ۳۸ مرکز خدمات کسب و کار مستقر هستند و نیز یکهزار مشاور همکار با شهرک های صنعتی، ضمن آسیب شناسی و دلایل رکود این واحدها که عمدتا در حوزه تامین مالی، مشارکت بخش خصوصی، تامین مواد اولیه و .... است مشاوره های لازم به مدیران واحدهای راکد ارائه داده می شود.
رسولیان تصریح کرد: سال گذشته در قالب این فعالیتها ۲ هزار واحدصنعتی راکد به چرخه تولید بازگشتند و خوشبختانه در پایان سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ماقبل آن شاهد کاهش ۱۵ درصدی واحدهای راکد در سطح کشور بودیم.
وی با ارائه توضیحی بر اهداف برگزاری نشست سراسری مدیران اجرایی و تخصصی ستادی و استانی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در گیلان گفت: در این نشست مسائلی از قبیل نحوه جذب شرکتهاي دانش بنيان و فناور و کمک به دانش بنيان نمودن واحدهاي مستعد، تدوين دستورالعمل واگذاري بخشي از اراضي شهرک و ناحيه صنعتي به پيمانکاران از طريق مشارکت در ايجاد زيرساختها، تهيه برنامه مشخص تامين آب از پساب شهري، احداث 1500 واحد کارگاهي براي اجاره در مناطق مستعد و اراضي خلع يد شده، تدوين دستورالعمل جلب مشارکت براي ايجاد مراکز توليد انرژيهاي تجديد پذير، ضوابط انتخاب اعضاي هيات مديره، مديرعامل و آيين نامه بهکارگيري نيروي انساني در شرکتهاي خدماتي، تهيه پيش نويس تفاهم نامه مشارکت با شهرداريها و ادارات کل راه و شهرسازي براي ايجاد شهرکهاي صنفي، اصلاح مدل ساخت شهرکهاي صنعتي و استفاده از معماران حرفهاي در طراحي شهرکهاي صنعتي با هدف ايجاد جذابيت، از جمله مباحث تخصصي مورد بحث بوده است.
وی با اشاره به رونمایی از سامانه هوشمند و واگذاري الکترونيکي زمين در این نشست سراسری در گیلان گفت: براين اساس واحدهای صنعتی میتوانند از طریق این سامانه، شهرک صنعتی، زون و قطعه مورد نظر خود را برای سرمایهگذاری انتخاب کرده و مسائل مالی آن را انجام دهند.
وی هدف از راه اندازی این سامانه را تبدیل شهرکهای صنعتی به شهرکهای صنعتی هوشمند عنوان کرد و افزود: با فعالیت این سامانه علاوه بر کاهش بروکراسی های اداری و کاهش رفت و آمد مدیران و سرمایه گذاران واحدهای صنعتی به ستاد مرکزی شرکتهای استانی، خدمات دهی به آنان بصورت برخط (آنلاین) صورت می گیرد.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: امیدواریم با بهره برداری بهینه از این سامانه پایان امسال، سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران را به عنوان سازمان هوشمند کشور معرفی نماییم.
وی همچنین با تاکید بر لزوم تحقق شعار سال و حمایت از شرکتهای دانش بنیان تصریح کرد: مجموعه وزارت صمت براساس نامگذاری سال تحت عنوان «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» تمام همت خود را بر ايجاد يک کارنامه مشخص و عملیاتی، معطوف کرده تا بتواند در پایان سال عملکرد مطلوب و قابل قبولی را به هم وطنان عزیز و جامعه صنعتی کشور ارائه کند.
رسولیان ايجاد کارگاه های کوچک برای کسب و کارهای کوچک و شرکتهای دانش بنیان در قالب برنامه یک هزار کارگاه را از دیگر اهداف وزارت صمت در حمایت از شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد.
رسولیان همچنین تامین و واگذاری زمین با هزینه اندک و اقساط بلند مدت به شرکتهای دانش بنیان، ایجاد پردیس های دانش بنیانی در شهرکهای صنعتی موجود در شهرهای بزرگ را از دیگر اقدامات وزارت صمت و سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد.
وی همچنین با تاکید بر توان علمی داخل کشور و لزوم تامین نیازهای فناورانه از داخل کشور گفت: تاکنون 1600 مورد نیاز فناورانه در سطح واحدهای صنعتی و تولیدی شناسایی شده که این قطعات و یا مواد اولیه قبلاً از خارج از کشور تامین می شد. وی تصریح کرد: با معرفی نیازهای فناورانه به شرکت های دانش بنیان و با ایجاد ارتباط مناسب در جهت برآورده شدن نیاز آنها خوشبختانه تاکنون 350 نیاز از طریق شرکت های دانش بنیان داخل کشور تامین شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۳۷ تصفیه خانه فاضلاب صنعتی در سطح شهرکها و نواحی صنعتی افزود: ایجاد تصفیه خانه های فاضلاب صنعتی و تصفیه و باز چرخانی مجدد پسآب های صنعتی در راستای تامین آب پایدار برای صنعت یکی از مهم ترین برنامه های عملیاتی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور است. وی خاطر نشان کرد: هم اکنون ۳ تصفیه خانه فاضلاب صنعتی در استان گیلان در دست احداث است و امیدواریم به زودی وارد مدار بهره برداری شوند.
وی مبحث تامین برق پایدار را یکی دیگر از مهم ترین نیازهای صنعت کشور عنوان کرد و افزود: با توجه به ضرورت تامین برق، وزارت صمت با تاکید بر تامین و خود تامینی برق به این مبحث ورود کرده است.
رسولیان افزود: با حمایت از ایجاد انرژی های تجدید پذیر به خصوص انرژی های خورشیدی مقدمات کار انجام شده و تفاهم نامه هایی منعقد شده است.
وی همچنین افزود: در راستای خودتامینی برق با اعطای مجوز به تاسیس و راه اندازی نیروگاه های کوچک CHP و GD به واحدهای صنعتی و سرمایه گذاران، مشوق هایی همچون فروش برق مازاد بر نیاز واحد صنعتی به دولت، فروش برق به واحدهای فولادی سایر استانها بدون پرداخت حق ترانزیت، اعطای زمین رایگان برای احداث نیروگاه های کوچک و نیز مجوز ورود تجهیزات و امکانات استوک برای راه اندازی این نیروگاه ها برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است.
وی در ادامه با اشاره به استقرار حدود ۹۳۰ واحد صنعتی در شهرکها و نواحی صنعتی گیلان گفت: از این میزان حدود ۱۹۰ واحد غیرفعال در گیلان شناسایی شده است که امیدواریم با حمایت و همراهی استاندار محترم گیلان و بانک ها در تامین منابع مالی و راه اندازی مجدد واحدهای صنعتی راکد گام های ارزشمندی برداشته شود.
رسولیان همچنین ضمن ابراز خرسندی از توانمندی ها و ظرفیت های صنعتی استان گیلان تصریح کرد: با توجه به کمبود زمین صنعتی در استان گیلان و محدودیت ها و الزامات زیست محیطی امیدواریم با همراهی استاندار گیلان و کمک مسئولان، اراضی جدیدی برای استقرار و راه اندازی صنایع در گیلان اختصاص یابد. وی وعده داد با توجه به ظرفیت و پتانسیل عالی صنعتی در گیلان مجموعه وزارت صمت نیز سایر امکانات و اعتبارات لازم را برای این مهم تامین خواهد نمود.
گفتی است معاون وزیر صمت در حاشیه حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری صدا و سیمای مرکز گیلان(شبکه باران) با رئیس این سازمان نیز به گفتگو پرداخت و ضمن قدردانی از همراهی صدا و سیما در انعکاس اخبار و رویدادها خواستار معرفی بیشتر دستاوردها و فعالیت های حوزه صنعت به شهروندان و ایجاد امید و انگیزه کار و تلاش در استان شد.
محمدباقر باقرزاده رئیس سازمان صداوسیمای مرکز گیلان نیز با اعلام آمادگی این سازمان در حمایت از تولید داخلی و با تاکید بر اهمیت و نقش صنعت در ايجاد اشتغال گفت: صنعت و تولید دانش بنیان مقوله بسیار ارزشمندی در ايجاد ثروت، خودکفایی و بالندگی میهن عزیزمان است. وی افزود: در راستای انعکاس توانمندی ها و تلاش های سربازان تولید و صنعت استان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.